Helsingissä järjestetään kolme korkean profiilin kansainvälistä kilpailua vuonna 2022

9.2.2022

Tänä vuonna Helsinki tarjoaa näyttämön kolmelle arvostetulle kilpailulle, jotka on suunnattu nuorille taiteilijoille ympäri maailmaa. Jean Sibelius -viulukilpailun lisäksi Helsingin kansainvälinen balettikilpailu sekä Kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu kutsuvat nuoret taiteilijat näyttämään taitonsa Suomen parhailla lavoilla.

Kilpailukauden avaa XII Kansainvälinen Jean Sibelius viulukilpailu, joka järjestetään Musiikkitalossa 18.–29. toukokuuta. Nuorille tanssijoille suunnattu Helsingin kansainvälinen balettikilpailu järjestetään 31.5.–6.6. Suomen kansallisoopperan ja -baletin upeissa tilossa. Viides kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu esittelee taas klassisten pianistien nuoria kykyjä niin ikään Musiikkitalossa 14.–27. lokakuuta.

Kolme kilpailua toivottavat nuoret taiteilijat ja yleisön tervetulleeksi Helsinkiin nauttimaan kilpailuvuodesta viulisti Minna Pensolan, pianisti Mackenzie Melemedin ja tanssija Claire Teisseyren johdolla. Videon on tuottanut Snacksize ja se on toteutettu Helsingin kaupungin tuella.
 


Esiintyjät:
Minna Pensola (viulu)
Mackenzie Melemed (piano)
Claire Teisseyre (tanssi)

 

Lisätietoa:
Kansainvälinen Jean Sibelius -viulukilpailu 18.-29.5.2022
Helsingin kansainvälinen balettikilpailu 31.5.-6.6.2022
Kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu 14.-27.10.2022

Takaisin uutisiin