Juryn

Sakari Oramo, juryordföranden

Sakari Oramo är chefsdirigent för både BBC Symphony Orchestra och Kungliga Filharmonikerna. Han är gästdirigent på högsta internationella nivå och produktiv i inspelningsstudion, och kombinerar i sina framträdanden ett strukturellt samband med auktoritet, elegans och ett passionerat framförande.

Läs mer

Jaakko Ilves

Violinisten Jaakko Ilves studerade vid Sibelius-Akademin och The Juilliard School i New York. Han har uppträtt i Finland, USA och i de nordiska länderna med egna recitals och som kammarmusiker. Ilves representerar Sibelius-familjen i Sibelius-sällskapet och har haft befattningen som lektor i violinmusik vid Sibelius-Akademin i över 30 år.

Läs mer

Ilya Kaler

Ilya Kaler är den enda violinisten som har vunnit första pris i både Tjajkovskij-tävlingen, Sibelius-tävlingen och Paganini-tävlingen. Kaler betraktas som en av de största violinisterna i dag och hans karriär omfattar allt från solistframträdanden och inspelningar till kammarmusik och professurer.

Läs mer

Ida Kavafian

År 2019 firar mångsidiga Ida Kavafian 35 år – och sista året – som konstnärlig ledare för den hyllade festivalen Music from Angel Fire i New Mexico. I över 40 år har hon regelbundet framträtt hos kammarmusiksällskapet i Lincoln Center, och var tidigare violinist i välkända Beaux Arts Trio.

Läs mer

Henning Kraggerud

Den norske violinisten Henning Kraggerud är konstnärlig ledare för symfoniorkestern Arktisk Filharmoni. Kraggeruds konstnärliga räckvidd är en följd av mångsidighet och en passion för musiken, av en genuin kvalitet i utförandet samt skönheten i hans framträdanden.

Läs mer

Lucie Robert

Violinisten Lucie Robert har fått entusiastiska lovord från både publik och kritiker för sin uttrycksfulla lyriska stil och vackra ton. Hon har prisats i New York Times för sin ”varma klangfärg” och ”underbart mjuka frasering”, och hon vidareförmedlar violintraditionen från sin pedagog och mentor, den legendariske Josef Gingold.

Läs mer

Daniel Rowland

Daniel Rowland är en holländsk-engelsk violinist, som har etablerat sig på den internationella scenen som en högst mångsidig, kommunikativ, karismatisk och äventyrslysten utövare. Vid sidan av sin omfattande karriär som violinist har Rowland också grundat festisvalen Stift International Music Festival i Twente i östra Holland.

Läs Mer

Elina Vähälä

Elina Vähälä hör till Finlands internationellt mest kända violinister. Vid sidan av sin konserterande verksamhet fungerr Vähälä som professor vid Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien.

Läs mer