Juryn

Sakari Oramo, juryordföranden

Sakari Oramo är chefsdirigent för både BBC Symphony Orchestra och Kungliga Filharmonikerna. Han är gästdirigent på högsta internationella nivå och produktiv i inspelningsstudion, och kombinerar i sina framträdanden ett strukturellt samband med auktoritet, elegans och ett passionerat framförande.

Läs mer

Ilya Kaler

Ilya Kaler är den enda violinisten som har vunnit första pris i både Tjajkovskij-tävlingen, Sibelius-tävlingen och Paganini-tävlingen. Kaler betraktas som en av de största violinisterna i dag och hans karriär omfattar allt från solistframträdanden och inspelningar till kammarmusik och professurer.

Läs mer

Ida Kavafian

År 2019 firar mångsidiga Ida Kavafian 35 år – och sista året – som konstnärlig ledare för den hyllade festivalen Music from Angel Fire i New Mexico. I över 40 år har hon regelbundet framträtt hos kammarmusiksällskapet i Lincoln Center, och var tidigare violinist i välkända Beaux Arts Trio.

Läs mer

Isabelle van Keulen

Isabelle van Keulen känner inte bara alltid ett behov av att närma sig ett partitur med uppriktighet och med en oerhört medveten inställning till tolkningen – hon strävar också efter att kommunicera med åhörarna och med kollegorna på scenen, så att hon kan spela med inspiration, livfullhet och entusiasm.

Läs mer

Nam Yun Kim

Nam Yun Kim, professor och Koreas mest kända violinist, har suttit i juryn för många prestigefyllda tävlingar över hela världen, till exempel Drottning Elisabeths musiktävling, Tjajkovskij-tävlingen, Tibor Varga-tävlingen, den internationella violintävlingen i Hannover och den internationella tävlingen i Taipei.

Läs mer

Pekka Kuusisto

Som violinist, dirigent och kompositör har Pekka Kuusisto, vinnaren i Sibelius-violintävlingen 1995,  gjort sig känd för sin konstnärliga frihet och gränsöverskridande repertoar. Han är också berömd för sin förmåga att dirigera ensembler. Kuusisto är konstnärlig partner vid Saint Paul Chamber Orchestra och Mahler Chamber Orchestra.

Läs mer

Henning Kraggerud

Den norske violinisten Henning Kraggerud är konstnärlig ledare för symfoniorkestern Arktisk Filharmoni. Kraggeruds konstnärliga räckvidd är en följd av mångsidighet och en passion för musiken, av en genuin kvalitet i utförandet samt skönheten i hans framträdanden.

Läs mer

Lucie Robert

Violinisten Lucie Robert har fått entusiastiska lovord från både publik och kritiker för sin uttrycksfulla lyriska stil och vackra ton. Hon har prisats i New York Times för sin ”varma klangfärg” och ”underbart mjuka frasering”, och hon vidareförmedlar violintraditionen från sin pedagog och mentor, den legendariske Josef Gingold.

Läs mer

Wei-Dong Tong

Wei-Dong Tong betraktas som en av de mest celebra violinprofessorerna i Kina, och han har varit jurymedlem i många prestigefyllda internationella tävlingar, bland annat i Hannover och Singapore och i den internationella Leopard Mozart-tävlingen.

Läs mer