Nam Yun Kim

Nam Yun Kim

Nam Yun Kim on Korean tunnetuin viulisti ja viulupedagogi, ja toiminut tuomarina useissa merkittävissä kilpailuissa, kuten Kuningatar Elisabet -viulukilpailussa, Tšaikovski-viulukilpailussa, Tibor Varga -kilpailussa sekä Hannoverin ja Taipein kansainvälisissä viulukilpailuissa.

Nam Yun Kim opiskeli Juilliardin musiikkikorkeakoulussa Ivan Galamianian ja Felix Galimirin johdolla ja teki läpimurtonsa voitettuaan kansainvälisen Tibor Vargas -viulukilpailun. Lupaavana solistina hänet kutsuttiin esiintymään kuuluisille estradeille Carnegie Hallista ja Lincoln Center for the Performing Artsista Kennedy Centeriin ja Sydneyn oopperataloon, ja moniin muihin kuuluisiin konserttisaleihin Euroopassa ja Aasiassa. Hän on lisäksi esiintynyt Pietarin filharmonisen orkesterin, Kuninkaallisen filharmonisen orkesterin, Zagrebin radion sinfoniaorkesterin ja monien muiden maineikkaiden orkestereiden solistina eri puolilla maailmaa.

Viulisti ja professori Nam Yun Kim on myös kysytty vieras alan kuuluisissa oppilaitoksissa ja musiikkifestivaaleilla, joista esimerkkeinä mainittakoon Indianan yliopiston Jacobs School of Music, Toho Gakuen School of Music, Tibor Varga Academy ja Escuela Superior de Música Reina Sofía. Hänen elämäntyönsä ja uransa on huomioitu Korean tasavallan kansallisen taideakatemian myöntämällä Ok-Kwan -mitalilla. Kansallisen taideakatemian jäsen hänestä tuli vuonna 2016.

Nam Yun Kim toimii tällä hetkellä Korean Soloists -orkesterin musiikillisena johtajana ja Korean kansallisen taideyliopiston viulunsoiton professorina, ja pyrkii työllään nostamaan kulttuurin yhteiskunnallista arvostusta.

© Kuva: Studio Choi, Byeong Hui