Tuomaristo

Sakari Oramo, tuomariston puheenjohtaja

Sakari Oramo toimii BBC:n sinfoniaorkesterin ja Tukholman kuninkaallisen filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen professorina.

Lue lisää

Ilja Kaler

Ilja Kaler on ainoa viulisti, joka on onnistunut voittamaan sekä Tšaikovski-, Sibelius- että Paganini-viulukilpailut, ja hän on luonut merkittävän uran niin solistina, levyttävänä artistina, kamarimuusikkona kuin viulunsoiton professorinakin.

Lue lisää

Ida Kavafian

Musiikin moniottelijana tunnettu Ida Kavafian toimii Curtis-instituutissa opettajana, ja on kantaesittänyt lukuisia uusia sävellyksiä, tehnyt kiertueita ja levytyksiä jazzin suurnimien Chick Corean ja Wynton Marsalisin sekä viulisti-säveltäjä Mark O'Connorin kanssa.

Lue lisää

Isabelle van Keulen

Monipuolisuudestaan tunnettu Isabelle van Keulen nousi laajaan tietoisuuteen vuonna 1984 voitettuun miljoonayleisön keränneen ja ympäri Eurooppaa televisioidun EBU:n Vuoden nuori muusikko -kilpailun. Hän lähestyy teoksia aina rehellisesti ja tietoisen tulkinnan kautta, mutta samalla yleisön ja kanssamuusikoiden kanssa kommunikoiden.

Lue lisää

Nam Yun Kim

Nam Yun Kim on Korean tunnetuin viulisti ja viulupedagogi, ja toiminut tuomarina useissa merkittävissä kilpailuissa, kuten Kuningatar Elisabet -viulukilpailussa, Tšaikovski-viulukilpailussa, Tibor Varga -kilpailussa sekä Hannoverin ja Taipein kansainvälisissä viulukilpailuissa.

Lue lisää

Henning Kraggerud

Norjalainen Henning Kraggerud on viulisti ja Arktisen filharmonisen kamariorkesterin taiteellinen johtaja. Taiteilijana hänessä on poikkeuksellista ulottuvaisuutta, mikä juontuu hänen monipuolisuudestaan ja intohimoisesta suhtautumisestaan musiikkiin, sekä hänen soittonsa ja esitystensä laadukkuudesta ja kauneudesta.

Lue lisää

Lucie Robert

Montrealaisen viulistin Lucie Robertin soiton kauneus ja ilmeikäs lyyrisyys ovat ihastuttaneet niin kriitikot kuin suuren yleisönkin. The New York Timesin ylistämällä "sulattavalla sävyllä" ja "ihastuttavan notkealla fraseerauksella" Robert jatkaa opettajansa ja mentorinsa, legendaarisen Josef Gingoldin upeaa viuluperinnettä.

Lue lisää

Elina Vähälä

Elina Vähälä kuuluu Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin viulisteihin. Kamarimuusikkona ja orkesterisolistina ahkerasti konsertoiva Vähälä toimii myös opettajana: hän on vuonna 2009 toimintansa aloittaneen Viuluakatemian perustajajäsen sekä Wienin musiikin ja esittävän taiteen yliopiston viuluprofessori.

Lue lisää

Tong Weidong

Tong Weidong on Kiinan arvostetuimpia viulunsoiton professoreita. Hän on istunut monien arvostettujen kansainvälisten viulukilpailujen tuomaristoissa muun muassa Hannoverissa ja Singaporessa sekä Leopold Mozart -kilpailussa.

Lue lisää