Tuomaristo

Sakari Oramo, tuomariston puheenjohtaja

Sakari Oramo toimii BBC:n sinfoniaorkesterin ja Tukholman kuninkaallisen filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen professorina.

Lue lisää

Jaakko Ilves

Viulisti Jaakko Ilves opiskeli Sibelius-Akatemiassa sekä Juilliardissa New Yorkissa. Hän on konsertoinut laajalti Suomessa, Yhdysvalloissa ja pohjoismaissa omin resitaalein sekä kamarimuusikkona. Ilves toimii Sibelius-suvun edustajana Sibelius-seurassa ja on ollut viulumusiikin lehtori Sibelius-Akatemiassa yli 30 vuotta.

Lue lisää

Ilja Kaler

Ilja Kaler on ainoa viulisti, joka on onnistunut voittamaan sekä Tšaikovski-, Sibelius- että Paganini-viulukilpailut, ja hän on luonut merkittävän uran niin solistina, levyttävänä artistina, kamarimuusikkona kuin viulunsoiton professorinakin.

Lue lisää

Ida Kavafian

Musiikin moniottelijana tunnettu Ida Kavafian toimii Curtis-instituutissa opettajana, ja on kantaesittänyt lukuisia uusia sävellyksiä, tehnyt kiertueita ja levytyksiä jazzin suurnimien Chick Corean ja Wynton Marsalisin sekä viulisti-säveltäjä Mark O'Connorin kanssa.

Lue lisää

Henning Kraggerud

Norjalainen Henning Kraggerud on viulisti ja Arktisen filharmonisen kamariorkesterin taiteellinen johtaja. Taiteilijana hänessä on poikkeuksellista ulottuvaisuutta, mikä juontuu hänen monipuolisuudestaan ja intohimoisesta suhtautumisestaan musiikkiin, sekä hänen soittonsa ja esitystensä laadukkuudesta ja kauneudesta.

Lue lisää

Lucie Robert

Montrealaisen viulistin Lucie Robertin soiton kauneus ja ilmeikäs lyyrisyys ovat ihastuttaneet niin kriitikot kuin suuren yleisönkin. The New York Timesin ylistämällä "sulattavalla sävyllä" ja "ihastuttavan notkealla fraseerauksella" Robert jatkaa opettajansa ja mentorinsa, legendaarisen Josef Gingoldin upeaa viuluperinnettä.

Lue lisää

Daniel Rowland

Lontoon Royal College of Musicissa opettava Daniel Rowland tunnetaan kansainvälisesti monipuolisena, ilmaisuvoimaisena, karismaattisena ja uskaliaana esiintyjänä. Mittavan viulistiuransa rinnalla Rowland on perustanut Twenten kansainvälisen musiikkifestivaalin sekä johtanut Brodsky-kvartettia 12 vuotta.

Lue lisää

Elina Vähälä

Elina Vähälä kuuluu Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin viulisteihin. Kamarimuusikkona ja orkesterisolistina ahkerasti konsertoiva Vähälä toimii myös opettajana: hän on vuonna 2009 toimintansa aloittaneen Viuluakatemian perustajajäsen sekä Wienin musiikin ja esittävän taiteen yliopiston viuluprofessori.

Lue lisää