Mariko Furukawa

Mariko Furukawa

Pianisti Mariko Furukawa on palkittu useissa maineikkaissa kilpailuissa, kuten Porton kansainvälinen pianokilpailu (Portugali), Grand Prix for the American Conservatory in Fontainebleau -kilpailu (Ranska), Dorothy MacKenzie -kilpailu (Yhdysvallat) sekä All Japan -pianokilpailu. 15. Kansainvälisessä Chopin-kilpailussa Puolan valtionradio valitsi hänen tulkintansa Balladista no. 4, ja esitys on radioitu useaan kertaan.

Mariko on ollut myös aktiivinen kamarimuusikko, ja hän on tehnyt yhteistyötä  The Orion String Quartetin, Charles Neidichin, Anthony McGillin and Jasmine Choin tapaisten maineikkaiden muusikoiden kanssa. Vuonna 2012 hän vastaanotti All Japan -musiikkikilpailun erikoispalkinnon erinomaisesta esiintymisestään yhteistyötä tekevänä pianistina. Hän on toiminut virallisena pianistina useilla festivaaleilla ja kilpailuissa, kuten Aspenin musiikkijuhlilla, Perlman Music Program -kurssilla, Kita- Karuizawa -musiikkifestivaalilla sekä kansainvälisessä Jacques Lancelot -klarinettikilpailussa.

Mariko Furukawa opiskeli maisterintutkintonsa The Juilliard Schoolissa ja kandidaatintutkintonsa Mannes College of Musicissa. Vuonna 2019 hän muutti Helsinkiin ja aloitti opetustyön Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.