Kansainvälinen huipputuomaristo,

maailmanluokan orkesterit ja kapellimestarit

sekä tulevaisuuden tähtisolistit.

Sibelius-viulukilpailu

tuo klassisen musiikin juhlan

keskelle Helsinkiä.

 

Säännöt

Sibelius-Seura ry ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia järjestävät Helsingissä 22.11. – 3.12.2020 XII Kansainvälisen Jean Sibelius–viulukilpailun. Kilpailu on avoin kaikille vuonna 1990 tai sen jälkeen syntyneille viulunsoittajille.

Lue lisää

Tuomaristo

Kansainväliseen tuomaristoon kuuluu suomalaisen puheenjohtajan lisäksi seitsemän ulkomaista ja yksi suomalainen jäsen. Vuonna 2020 kilpailun tuomariston puheenjohtaja on Sakari Oramo.

Lue lisää

Historia

Sibelius-Seura on järjestänyt vuodesta 1965 alkaen joka viides vuosi Kansainvälisen Jean Sibelius –viulukilpailun. Sen ajankohdaksi on vakiintunut marras-joulukuun taite. Viimeksi kilpailu pidettiin 22.11.–3.12.2015.

 

Lue lisää

Sibelius-Seura

Sibelius-Seuran tarkoituksena on ylläpitää ja edistää Jean Sibeliukseen ja hänen musiikkiinsa kohdistuvaa harrastusta, hänen musiikkinsa esittämistä sekä hänen sävellyksiään koskevaa tutkimus- ja julkaisutoimintaa.

Tehtäväänsä Seura toteuttaa:

  • julkaisemalla Jean Sibeliuksen koottujen teosten kriittistä laitosta yhteistyössä Kansalliskirjaston ja kustannusliike Breitkopf & Härtelin kanssa
  • järjestämällä joka viides vuosi, seuraavan kerran 2020, Kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun
  • ylläpitämällä yhteyksiä muihin Sibelius-seuroihin
  • osallistumalla joka viides vuosi, seuraavan kerran 2020, kansainvälisen Sibelius-konferenssin järjestelyihin
  • palkitsemalla Jean Sibeliuksen musiikin hyväksi tehtyä työtä
  • järjestämällä erilaisia tilaisuuksia ja matkoja järjestäjilleen

© Kuva: Jan Westö

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia antaa musiikin alan ylintä opetusta Suomessa. Oppilaitos kouluttaa itsenäiseen taiteelliseen työhön kykeneviä taiteilijoita, pedagogeja ja musiikin asiantuntijoita sekä uudistaa ja vaalii musiikkikulttuuria. Sibelius-Akatemia on yksi Euroopan suurimmista musiikkiakatemioista, ja se on sijoittunut maailman 13. parhaaksi esittävien taiteiden korkeakouluksi (QS World University Rankings by Subject 2020).

© Kuva: Heikki Tuuli