Inmo Yang on voittanut XII kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun

Helsingissä 19.–29.5. järjestetty Jean Sibelius -viulukilpailu huipentui sunnuntai-iltana Musiikkitalossa palkintojenjakoon, jossa tuomaristo julisti voittajaksi eteläkorealaisen Inmo Yangin. Toiselle sijalle ylsi yhdysvaltalainen Nathan Meltzer ja kolmannelle sijalle ukrainalainen Dmytro Udovychenko.

Lue lisää

XII kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun lähetykset näkyvät Ylen kanavilla 19.–29.5.

Kilpailun alku- ja välierien sekä finaalin ja palkintojenjaon suorat verkkolähetykset ovat katsottavissa ympäri maailmaa Yle Areenassa.

Lue lisää

XII kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun finalistit on valittu

Välierien 18 kilpailijan joukosta finaaliin etenee kuusi viulistia.

Lue lisää

XII kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun välierien kilpailijat on valittu

Kilpailun 19.–21.5. käydyistä alkueristä jatkoon pääsi 18 viulistia. Suomalaiskilpailijoista välieriin jatkaa Kasmir Uusitupa.

Lue lisää

XII kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun alkuerien esiintymisjärjestys on selvillä

Sibelius-viulukilpailu käynnistyy 19.5. klo 10 yhdysvaltalaisen Karen Su’n esiintymisellä. Suomalaisista lavalle nousevat vuorollaan Otto Antikainen (19.5.), Adrián Ibanez-Resjan (20.5.) sekä Kasmir Uusitupa (19.5.)

Lue lisää

Professori Nam Yun Kim ja professori Tong Weidong eivät osallistu Sibelius-viulukilpailun tuomaristoon

Professori Nam Yun Kim ja professori Tong Weidong joutuvat sairastapauksen sekä koronarajoitusten aiheuttamien matkustushaasteiden vuoksi perumaan osallistumisensa XII kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun tuomaristossa.

 

Lue lisää

XII kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun kilpailijat on valittu

Toukokuussa 2022 Helsingissä järjestettävään Jean Sibelius -viulukilpailuun valittiin 49 viulistia 16 maasta. Mukana on myös kolme suomalaista.

 

Lue lisää

Liput XII Jean Sibelius -viulukilpailuun ovat nyt myynnissä

Liput XII kansainväliseen Jean Sibelius -viulukilpailuun ovat nyt myynnissä Ticketmasterin myyntipisteissä. Alkuerien, välierien sekä finaalien konsertteihin myydään sekä yksittäisiä lippuja että kunkin vaiheen kaikki konsertit käsittäviä sarjalippuja.

Lue lisää

Sibelius-Seura

Sibelius-Seuran tarkoituksena on ylläpitää ja edistää Jean Sibeliukseen ja hänen musiikkiinsa kohdistuvaa harrastusta, hänen musiikkinsa esittämistä sekä hänen sävellyksiään koskevaa tutkimus- ja julkaisutoimintaa.

Tehtäväänsä Seura toteuttaa:

  • julkaisemalla Jean Sibeliuksen koottujen teosten kriittistä laitosta yhteistyössä Kansalliskirjaston ja kustannusliike Breitkopf & Härtelin kanssa
  • järjestämällä joka viides vuosi, seuraavan kerran 2020, Kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun
  • ylläpitämällä yhteyksiä muihin Sibelius-seuroihin
  • osallistumalla joka viides vuosi, seuraavan kerran 2020, kansainvälisen Sibelius-konferenssin järjestelyihin
  • palkitsemalla Jean Sibeliuksen musiikin hyväksi tehtyä työtä
  • järjestämällä erilaisia tilaisuuksia ja matkoja järjestäjilleen

© Kuva: Jan Westö

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia antaa musiikin alan ylintä opetusta Suomessa. Oppilaitos kouluttaa itsenäiseen taiteelliseen työhön kykeneviä taiteilijoita, pedagogeja ja musiikin asiantuntijoita sekä uudistaa ja vaalii musiikkikulttuuria. Sibelius-Akatemia on yksi Euroopan suurimmista musiikkiakatemioista, ja se on sijoittunut maailman 9. parhaaksi esittävien taiteiden korkeakouluksi (QS World University Rankings by Subject 2021).

© Kuva: Heikki Tuuli